En iværksætters ensomme spolehjerne

At have taget taget beslutningen om at kaste mig ud i en verden og hverdag, hvor jeg selv står for at forme mit erhverv, er den fedeste, men også mest ensomme beslutning jeg nogensinde har taget.

Jeg har et hav af venner og familie, der hver dag hjælper og støtter mig i min beslutning om at starte min egen virksomhed. Jeg har endda en partner til at drive forretningen med! Alligevel føler jeg en ensomhed ved det at få alle idéer selv, og selv at udleve disse idéer. Vi er ikke længere i processen, end at vi selv står for alt fra det fysiske arbejde i vores lille biks på Blegdamsvej, til opsætning af hjemmeside, web-shop, opskrifter, markedsføring, event planlægning, regnskabs føring og alt det andet. Vi kæmper en sjov kamp for at få tingene til at hænge sammen, og samtidig udleve vores iværksætter drøm. Vi har delt opgaverne op imellem os. Maria tager sig af en del af de administrative opgaver, samt arbejder fuldtid, som afdelingschef i en stor virksomhed. Marias hårdt tjente løn, betaler både hendes og mine basale behov, sjov og hvad der ellers hører sig til en Københavner hverdag. Jeg arbejder fuldtid på vores virksomhed og står med et opgave-sæt, der spænder bredt.

En iværksætters ensomme spolehjerne
En iværksætters ensomme spolehjerne
En iværksætters ensomme spolehjerne

Alle, der kender mig, vil sige at jeg er et socialt menneske med et højt energiniveau, og de har ret! Min største udfordring ved starten på dette eventyr, var den ensomhed, der fulgte med. Hvis jeg kunne gå tilbage i tiden, ville jeg finde alle de øjeblikke, hvor jeg før klaskede en kollega en highfive som fejring af en lille, men betydelig succes, og så ville jeg stikke ham/hende verdens største kram, og gemme følelsen af vigtigheden af at have lige netop den kollega ved min side (i ved allesammen hvem i er).

Det sociale aspekt på en arbejdsplads betyder meget for mig, så at stå her – alene – og blive begejstret, hoppe og danse over en idé eller et tilbageblik på en succesfuld periode har været lidt af en udfordring. En udfordring, der dog har tvunget mig til at træne en ny side af mig. En side jeg før undgik at forholde mig til og arbejde på, men som nu er et interessant element af min daglige udvikling.

Hvem skulle tro, at det at kaste sig ud i et liv som selvstændig, i virkeligheden betyder at blive selvstændig 🙂

Jeg brugte 9 år som leder og chef i den samme virksomhed inden jeg startede Djuus Copenhagen. 9 år, der på mange måder fortjener at ligge i min erindring som et personligtudviklende minde, men på dette ene år som iværksætter, har jeg lært mere om mig selv end jeg gjorde på de ni!

Mit eventyr er kun lige begyndt. Jeg kæmper hele tiden for blive i nuet og nyde at jeg turde tage springet og føre min drøm ud i verden. Ensomheden er efterhånden druknet i støtte og krammere fra familie, venner, partner og gæster. Det nu 1 år ældre Jeg, forstår, at det er helt okay at være alene, især når den du er alene med synes at ALLE dine idéer er fuldstændig fantastiske – highfive til mig selv.

Krammere til jer der læser <3

Fra Rikki McGhee

En iværksætters ensomme spolehjerne